PlaymoFriends

Getting Started => Technical Support/Testing => Topic started by: tahra on November 01, 2020, 15:49:02

Title: Images not displayed in posts
Post by: tahra on November 01, 2020, 15:49:02
Since several people are coming across this issue on several threads, I decided to put this here (copied from the PROCESS)


Apparently there was a recent Chrome update that "upgraded" unsecure urls (starting with http) to secure (with https) - that happens to me if I access The PROCESS on Chrome. By replacing all images to load from https, it breaks it, because I don't have a certificate for playkingdoms. So, while http://www.playkingdoms.com/temp/avatars/tahrapk.jpg  is perfectly fine, https://www.playkingdoms.com/temp/avatars/tahrapk.jpg  is obviously wrong (since there really isn't a certificate).


Found a workaround here: https://help.salesforce.com/articleView?id=000355099&language=en_US&mode=1&type=1

Click on the icon next to the url in the address bar
Click on Site settings - there is a long list of options
On the "Insecure content"  - choose "Allow"

I don't THINK this is a problem for playmofriends in general, unless the site is hacked... I don't recommend doing this with banking sites, ebay, paypal and such. Please also keep in mind I am not a security expert.


If that workaround stops working, and if that is the problem (and I think it is), I don't see it fixed in the near future, at least as far as I am concerned -  it is not in my plans to pay for a certificate (the site is purely a fan site, I make no money at all from it, there are no transactions or anything, and frankly, it costs me enough as it it :( )

You can also try to use another browser, to see if it works (I usually use Firefox, and didn't see that YET - but it may be coming, I think.)

Considering google thinks it's a great idea NOT to display even an error messages, I doubt this issue will go away by itself.

Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: Macruran on November 01, 2020, 20:48:57
I've tried this and it still doesn't load images on PF. :(
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: tahra on November 01, 2020, 20:54:42
I've tried this and it still doesn't load images on PF. :(

Odd - I managed to make it work when I looked into it...  :(
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: Tiermann on November 02, 2020, 00:27:15
Worked for me, thanks for finding that solution Tahra!
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: Macruran on November 02, 2020, 02:05:07
Ah I got it to work!  :woohoo: I thought I was supposed to go to e.g. playmokingdoms and allow insecure content FROM that site; NO. It's playmofriends.com that needs the permission changed!  :!:
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: tahra on November 02, 2020, 09:47:29
Worked for me, thanks for finding that solution Tahra!

Ah I got it to work!  :woohoo: I thought I was supposed to go to e.g. playmokingdoms and allow insecure content FROM that site; NO. It's playmofriends.com that needs the permission changed!  :!:

:)

playkingdoms, btw...  :-[
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: Indianna on November 02, 2020, 14:03:28
Thanks again, tahra, for walking me through this recently!   :love:
I'm glad you posted this here for other folks who are as "technically challenged" as I am.   ;)
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: tahra on November 02, 2020, 18:47:01
Thanks again, tahra, for walking me through this recently!   :love:
I'm glad you posted this here for other folks who are as "technically challenged" as I am.   ;)

Thank YOU, for the heads up. I had not realized, since I don't usually use Chrome, except for work.
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: Hadoque on December 01, 2020, 20:58:38
I´m not so enthusiastic to change my settings to allow all insecure content from PF...
PF has been hacked a few times before IIRC, and on several occasions I have also received security-warnings/alerts of my 'anti-Covid'-system about malicious things when visiting some PF threads or clicking on some attachements...
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: tahra on December 01, 2020, 21:02:23
I´m not so enthusiastic to change my settings to allow all insecure content from PF...
PF has been hacked a few times before IIRC, and on several occasions I have also received security-warnings/alerts of my 'anti-Covid'-system about malicious things when visiting some PF threads or clicking on some attachements...

... well, that is just my non-expert opinion....  :-[
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: Sylvia on December 02, 2020, 00:38:52
... PF has been hacked a few times before IIRC ...
Might be just be my bad memory but this forum has never actually been hacked  :eh?:
Maybe you’re thinking of another one.
There was one occasion in the past when someone with a grudge against a certain member got access to that person’s account and deleted some of their posts. As far as I can tell it was because the password had been either knowingly shared or it was used on multiple other sites, one of which had a data breach. It was not because PF itself was hacked.
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: GrahamB on December 02, 2020, 07:18:34
Good to know!
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: Hadoque on December 03, 2020, 09:18:20
Might be just be my bad memory but this forum has never actually been hacked  :eh?:

Hi Sylvia, I chose the wrong wording, I should have written 'forum down due to infection with malware or similar'...
At least that is how I remember it... Or am I wrong on that as well?
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: Sylvia on December 03, 2020, 22:04:13
Hi Sylvia, I chose the wrong wording, I should have written 'forum down due to infection with malware or similar'...

Nope, never had an issue with malware either.  :P
Maybe you’re thinking of Playmoboard?
That went down a few times, if I recall.
And after the last time it just stayed down.  ;)
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: Hadoque on December 04, 2020, 21:48:25
Nope, never had an issue with malware either.  :P
Maybe you’re thinking of Playmoboard?
That went down a few times, if I recall.
And after the last time it just stayed down.  ;)

No, it was much more recently, a few years ago, so certainly not Playmoboard.  ;)
How did I then get that idea...  ???
I´m pretty sure my anti-virus/-malware & such went nuts a few times (in the past) when visiting Playmofriends or paricular threads / topics, maybe it´s that and I assumed the whole forum got infected...  :eh?:
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: StJohn on August 19, 2021, 08:56:43
Thanks, Tahra! I finally got around to apply the fix and can now see your pics (and Lufty's) without changing browser! :apple: :cheerlead:
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: tahra on August 19, 2021, 11:56:21
Thanks, Tahra! I finally got around to apply the fix and can now see your pics (and Lufty's) without changing browser! :apple: :cheerlead:

Oh goody ;)
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: GrahamB on September 14, 2021, 08:38:39
Thanks for the advice, tahra. Pictures in The Process failed to appear for me yesterday, both in Chrome and Samsung Internet browser (the latter stopped working with eBay a few months ago too) on my Samsung (Android) tablet.

I'm posting this in case anyone else is having difficulties.

I tried all the suggestions given, but couldn't locate any reference to allowing mixed or insecure content. I looked in Settings, tried the Desktop site, allowed Automatic Downloads, all to no avail.

So I am now using Firefox, which works fine!
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: Wigglesworth on September 14, 2021, 10:55:50
This worked perfectly for me.

Thanks very much!
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: tahra on September 14, 2021, 13:30:30
Thanks for the advice, tahra. Pictures in The Process failed to appear for me yesterday, both in Chrome and Samsung Internet browser (the latter stopped working with eBay a few months ago too) on my Samsung (Android) tablet.

My tabby is basically useless... can't get it to update, can't access the store.. no idea :(
(mind you I got it in 2012..)

I tried all the suggestions given, but couldn't locate any reference to allowing mixed or insecure content. I looked in Settings, tried the Desktop site, allowed Automatic Downloads, all to no avail.

Odd... I never looked before or after it, since I usually use Firefox too.. though it may be a matter of time until it happens too. I still don't understand how a silent failure (kinda, because IT WAS NOT a fail if left alone - it was http, but not a fail) is a positive thing. Or errors from the stupid blind replacement of http with https.
(end rant)


So I am now using Firefox, which works fine!

;)


This worked perfectly for me.

Thanks very much!

:)
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: GrahamB on September 20, 2021, 12:06:12
So I am now using Firefox, which works fine!

I take that back. I cannot see the whole width of some pictures in Firefox (on Samsung tablet) and there seems to be no way of scrolling sideways or zooming out. This is not a criticism of PF, but of browser software which is not optimised for this platform. It seems I will have to get out my laptop (Windows, Firefox) every time I want to look at pictures on PF.
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: tahra on September 20, 2021, 12:15:08
I take that back. I cannot see the whole width of some pictures in Firefox (on Samsung tablet) and there seems to be no way of scrolling sideways or zooming out. This is not a criticism of PF, but of browser software which is not optimised for this platform. It seems I will have to get out my laptop (Windows, Firefox) every time I want to look at pictures on PF.

I get that sometimes on the computer too - some images are really wide...  but I can usually scroll (normally by pressing the middle mouse button)

I quit long ago trying to look at threads with loads of images on the tabby..
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: GrahamB on September 20, 2021, 15:01:53
I found a setting in Firefox which allows zooming and now I can also scroll horizontally.

I like the 'tabby' for many things, but its reduced functionality (compared with a laptop, for example) can be frustrating. For example, I often lose what I have written in a reply box on here, if I go to another website to look something up. I guess its got quite a small brain!
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: tahra on September 20, 2021, 15:11:17
I like the 'tabby' for many things, but its reduced functionality (compared with a laptop, for example) can be frustrating. For example, I often lose what I have written in a reply box on here, if I go to another website to look something up. I guess its got quite a small brain!

Well, I really need a full keyboard to actually WRITE something in a timely fashion..  :-[

Plus, my tabby is old (2012), put that with the user not being exactly new, and it's a disaster!
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: GrahamB on September 21, 2021, 07:31:39
... the user not being exactly new...

I know that feeling!  :lol:
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: Wigglesworth on September 21, 2021, 10:48:29
I know that feeling!  :lol:

Yeah I expect my ISB days are not that far away.  I definitely won't be MISB though.   :doh:
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: GrahamB on September 22, 2021, 06:55:13
ISB?
Title: Re: Images not displayed in posts
Post by: Wigglesworth on September 22, 2021, 09:26:53
ISB?

Sorry, been reading too many ebay adverts.  "In Sealed Box" and "Mint In Sealed Box"...